Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Szombaton kezdik újítani a Bocskai utat

Szaghmeiszter Máté- 2016.07.28. 14:00
541
Várhatóan fél év múlva készül majd el.

Forrás:BKK.hu

Szombaton indul a XI. kerületi Bocskai út felújítása. A munkálatok során több mint egy kilométernyi útszakasz újul meg. A forgalmi sávok, valamint az út mindkét oldalán lévő parkolófelületek is javításra kerülnek, a buszsávok és a járdák mellett. - írja a BKK.

A Nagyszőlős utca és a Fehérvári út között végig, mindkét oldalon, a két-két forgalmi sáv mellett közös busz- és kerékpársávot alakítanak ki, valamint a Karolina út és a Nagyszőlős utca között a bal pályán egy 1,25 méter széles kerékpársáv is épül a Karolina út irányába. A felújítás során rendezik a parkolófelületeket, melynek során a járdákon ferde, vagy párhuzamos parkolókat jelölnek ki úgy, hogy a járdafelület szélessége 2,5 méter legyen.

Több mint száz díszfát és több mint ezer cserjét ültetnek, valamint az útfelújítással érintett zöldfelületeken, összesen 12100 négyzetméteren tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatokat is elvégeznek.

A felújítás végeztével a Bocskai út–Zsombolyai utca csomópontban lehetőség lesz balra kanyarodni a Zsombolyai utcába a Bocskai út városhatár felőli torkolatából, az újonnan kialakított balra kanyarodó sávon. Valamint a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a jelenlegi Bocskai utat keresztező gyalogátkelőhelyet áthelyezik a csomópont keleti oldalára.

Hozzászólások