Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Szombaton fél Budapestet lezárják a biciklistáknak

Helstáb Laura- 2016.04.22. 08:56
484
Több ezer embert várnak a Magyar Kerékpárosklub I Bike Budapest című bringás felvonulására, melyet a biciklis közlekedés népszerűsítéséért és a további fejlesztések eléréséért rendeznek meg. A belvárosban jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Forrás:cyclechic.blog.hu

Az I Bike Budapest számára lezárják többek között az Andrássy utat, a Balcsy-Zsilinszy utat és a Múzeum körutat, de kitiltják az autókat a rakpartról, a Lánchídról, a Petőfi hídról, a Margit hídról és a Margitszigetről is. A rendezvény több órás útlezárásokkal jár, a főbb tömegközlekedési járatokat azonban átengedik a szervezők, akik erre a napra mindenkit inkább kerékpározásra buzdítanak.

A részletes útvonal az alábbi videóban megtekinthető.

A Holland Nagykövetség támogatásával a Cycling Festival Europe keretében megvalósuló tavaszi bringaünnep a kerékpározók számának emelkedésére és a kerékpáros fejlesztések fontosságára hívja fel a figyelmet. Egyre többen választják ezt az egyszerű, olcsó és gyors közlekedési módot, de a bringás fejlesztések a nem kerékpározóknak is kevesebb dugót, jobb környezetet jelent.

A Magyar Kerékpárosklub elnöke szerdán tárgyalt Tarlós Istvánnal kerékpáros kérdésekről, ahol megállapodtak abban, hogy a klub helyet kap a városházi tervek előkészítésében. A szervezet hangsúlyozza, hogy a biciklis fejlesztéseket folytatni kell, hiszen ez jelenti a jövőt. Az elavult kerékpárutakat újra kell tervezni, meg kell oldani a bel- és külváros kapcsolatait, a hidak átjárhatóságára, forgalomcsillapításra, a közbringa-rendszer fejlesztésére és szemléletformáló kampányokra van szükség - olvasható a Magyar Kerékpárosklub közleményében.

Hozzászólások