Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Szombaton a tüntetések miatt módosul a tömegközlekedés

Helstáb Laura- 2016.02.11. 14:17
346
Országos tüntetést szervez a pedagógusok sztrájkbizottsága február 13-ára a fővárosba, ezért az érintett útvonalakon módosul a tömegközlekedés.

Ez érinti a 2-es villamost, amely rövidített útvonalon jár majd: várhatóan délelőtt fél tíztől délután egyig csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos téri metrómegálló között közlekedik, a Jászai Mari teret és az Országház látogatóközpontját nem érinti. Mivel "a Kossuth Lajos tér sajátosságai miatt" nem lehet pótlóbuszt indítani, a BKK az utasok számára a 15-ös és 115-ös autóbusz igénybevételét javasolja.

Délelőtt vonulás miatt lezárhatják a Markó utcát, a Szemere utcát és a Szalay utcát. Ha ez megtörténik, akkor a 15-ös és a 115-ös busz is kiesik, és mindkét irányban módosított útvonalon halad.

Déltől délután hat óráig terelik a 16-os, a 16A és a 116-os autóbuszt is a budai Várban, mert a Kapisztrán téren demonstrációkat tartanak, ezért a Nádor utcát és a Kapisztrán teret lezárják. A járatok a Dísz tér felé a Széll Kálmán tér-Ostrom utca-Bécsi kapu tér-Kard utca-Országház utca útvonalon közlekednek.

Délután egy és két óra között a Széna tér-Ostrom utca-Bécsi kapu tér útvonalon tartanak vonulásos demonstrációt. Az, hogy lesz-e hatósági lezárás, a résztvevők számától függ. Ha lesz, akkor a 16-os és a 16A jelzésű busz a Széll Kálmán téren a Várfok utca-Krisztina körút-Vérmező út-Várfok utca útvonalon fordul meg, ezért nem érinti a Széll Kálmán téri végállomását és a Mátray utcai megállót. Ebben az időszakban a budai Vár felé tartó buszokra a 116-os busz Várfok utcai megállójában lehet felszállni. A 116-os busz a Dísz tér felé a Margit körút-Krisztina körút-Vérmező út-Várfok utca módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti a Széll Kálmán téri, valamint a Mátray utcai megállót - olvasható a közleményben.

Hozzászólások