Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Szeptemberben egy napra eltűnnek az autók Budapestről

MTI- 2016.06.08. 14:59
518
Budapest az idén is csatlakozik az Európai mobilitási héthez, amelynek központi eseményeként tartják az autómentes napot - erről szerdai ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Forrás:MTI/Ruzsa István

Az Európai mobilitási hét a fenntartható városi mobilitás témában szervezett kampány az Európai Unió politikai támogatásával. Az eseményt minden év szeptember 16. és 22. között rendezik meg.

A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait, hogy vezessenek be és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a személyautó alternatíváira.

Közös érdek a fenntartható közlekedési modell kidolgozása, a városi forgalom csillapítása, átterelése az alternatív közlekedési módok felé - olvasható az elfogadott előterjesztésben.

A mobilitási hét keretében a Budapesti Közlekedési Központ felhívja a figyelmet a már rendelkezésre álló alternatívákra, bemutatja az elmúlt egy év eredményeit és a jövőre vonatkozó terveket, elképzeléseket, a rendezvénysorozattal felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság fontosságára, valamint hagyományteremtő módon elősegíti a mobilitási hét és autómentes nap "zöld fesztivállá" válását a nemzetközi kezdeményezéshez való csatlakozással.

Hozzászólások