Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)

Soros György nem békaember

Offmedia- 2016.05.29. 19:43
945
Sőt, földönkívülieket és reptiliánokat sem pénzel, hiába igyekszik a kormány az ellenkezőjét sugalló ürgebőrt a témára ráhúzni.

Soros egész pályás démonizálása mintegy a semmiből érkezett meg a hetekben (persze mit a semmiből, néhol, kormányközeli mondatfoszlányokban eddig is meg volt téve Soros mindenféle ügyek bűnbakjának), a Tények hirtelen „rejtőzködő milliárdosok” sorozatot indított, az első részben Sorossal (felkészül Simicska - meg talán Leisztinger vagy Szeremley, ha emlékszik még valaki rájuk), sőt, mint kiderült Soros György egy személyben felelős a menekültválságért, Bill Clinton mondataiért, és Barack Obama teljes politikájáért, és úgy amúgy is személyesen szeretne erőszakoló terroristákat az országba betelepíteni, ő az alfa és az omega, ő maga a háttérhatalom.

Az egész persze nem több, mint az olcsó kommunikációs húzások egyike, amit már megint sikerült felcserélni a kormányzással. Soros kiváló ellenségkép: megfelelően ismert, mivel félig-meddig magyar, libsi, gazdag, a fontbedöntés körül voltak, mondjuk úgy, megkérdőjelezhető lépései, amiben zsenialitás és hideg számítás egyaránt megvolt, és bár persze hivatalosan soha nem lesz ilyesmi kimondva, de ne becsüljük alá a szalonzsidózás plebsbéli mellékacsintós-fejcsóválós áthallását.

Nyilván érdekes adalék, hogy a Fidesz teljes indulását fedezte annak idején Soros György, hogy hajdan ők voltak az a liberális ellenzék, akiket Soros pénzelt, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő tanulmányaihoz még a közelmúltban is mintegy 23 millió forinttal járult hozzá, és nem illik belekakálni az enni adó kézbe, de a rövidtávú populizmus sosem foglalkozott ilyen apróságokkal.

Nagyobb baj, hogy van, aki elhiszi, hogy egy 86 éves öregember ennyi mindent a kezében tart. Soros egyáltalán nem rejtőzködik, mindenki tudja, hogy milyen elveket vall, mindenki tudja, hogy ezeket hajlandó pénzzel is támogatni. Mindenki tudja, hogy van miből (a Tények mondjuk teljes vagyonaként kevesebbet számolt, mint amennyit Mészáros Lőrinc csak idén ellopott), és hogy befolyása is van – noha nem nagyobb, mint a hasonló pénzes-lobbista-stb. figuráknak. Képzeljük csak el mondjuk Bill Gates démonizálását, vagy Ferenc pápáét – oh, wait.

Igazából Soros politikai tevékenysége, mecénáskodása, saját elképzeléseinek követése, és megvalósulásuk finanszírozása követendő példa, még akkor is, ha nem értünk egyet vele, vagy akkor is, ha gonosz embernek tartjuk. A magyar kormány azonban csak védekezni tud, értelmes jövőképet alkotni kevésbé, illetve minket megvédeni tud, most éppen 86 éves öregemberekkel és ármányaikkal szemben.

Szlovik Péter írása

Hozzászólások