Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák...

Helstáb Laura- 2016.03.18. 09:38
786
...a hideget! Úgy látszik, idén megdől a népi hagyomány, és faggyal támad a hétvége, bár napközben meleg lesz.

Sándor, Jósef és Bendek napjához a néphagyomány szerint a meleg megérkezése kapcsolódik, idén azonban elrontottak valamit, ugyanis szombaton, József napján éri el a Kárpát-medencét az Északkelet-Európában felhalmozódó hideg, nagyrészt száraz levegő. Ennek következtében különösen a vasárnapra virradó éjjel lesz nagyon hideg az országban, hajnalban fagyhat is, -4, -6 fok lehet, amely a virágzó növényi kultúrákban komoly kárt tehet. Napközben viszont akár 15 Celsius-foknál is melegebb lehet, napos időjárásra számíthatunk.

Pénteken túlnyomóan derült, csapadékmentes lesz az időjárás, legfeljebb fátyolfelhők zavarhatják időnként a napsütést. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 1 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.

Szombaton gomolyfelhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan viszont - főként keleten - záporokra is készülni kell, néhol hódara is kialakulhat. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok között, napközben plusz 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés közben már nem valószínű csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a maximumhőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Tartós, komoly eső a következő napokban egészen biztosan nem lesz az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése nyomán.

Hozzászólások