Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)

Rendezvények miatt több utat lezárnak a hétvégén Budapesten

Helstáb Laura- 2016.04.14. 15:22
645
A hétvégén tartják Budapesten a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futást és vasárnap délután rendezik meg az Élet menetét. A rendezvények miatt több útszakaszt is lezárnak, így változik a tömegközlekedés is.

Forrás:Facebook/Vivicittá Városvédő Futás

A Vivicittá futás a Margitszigetről indulva különböző távokon végighalad majdnem az egész városon, ezért sok út lezárást érinti. Vasárnap reggel 6 órától este 6 óráig le lesz zárva a Margitszigeten a Központi út a Margit híd és az Árpád híd között. Szintén több órára lezárják a Jane Haining rakpart, a Carl Lutz rakpart, az Id. Antal József rakpart és a budai alsó rakpart egy-egy szakaszát, továbbá a Jászai Mari tér egy részét, a Margit híd Buda felé vezető oldalát és a Széchenyi István teret.

A futás szigetet elhagyva a Duna mentén halad végig a városon, ezért hosszabb időre szakaszosan lezárják a Pázmány Péter sétány - Clark Ádám tér - Lánchíd - Apród utca - Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Alagút utca - Attila út - Bem rakpart - Fő utca - Jégverem utca - Goldman György tér - Műegyetem rakpart - Szent Gellért tér - Szabadság híd - Fővám tér útvonalat, továbbá az Árpád híd - Népfürdő utca - Népfürdő utca déli lehajtó útvonalat, és az Árpád fejedelem útja - Bem rakpart - Germanus Gyula park - Clark Ádám tér - Fő utca - Jégverem utca - Lánchíd - Margit híd északi rakparti lehajtó útvonalat.

Számos helyen - köztük több rakparti szakaszon - emiatt már szombat délutántól megállási tilalom lesz érvényben. Megállási tilalomra kell számítani szombat este 8 órától vasárnap délutánig, illetve estig például a Szent István téren, a Dohány utcában és a Wesselényi utcában.

Az Élet Menete a Dohány utcai Zsinagógától indul vasárnap 16 órakor, ezért aznap délután több órára lezárják majd a Dohány utca, a Wesselényi utca, a Károly körút, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út, a József Attila utca és a Széchenyi tér egy-egy szakaszát is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a járművezetőket és az üzemeltetőket arra kéri, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra hívta fel a figyelmet, hogy a forgalomkorlátozások miatt a tömegközlekedésben is változásokra kell számítani. A BKK a honlapján azt írta: szombaton a forgalomkorlátozások csak a Margitszigetet - és ezáltal a 26-os busz közlekedését - érintik. Vasárnap azonban rövidebb-hosszabb időre lezárják a többi között az Árpád hidat, a Margit hidat, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a budai és a pesti alsó rakpartot, ezért ezen a napon számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. Aki a belvárosba tart, annak érdemes ezen a napon a kötöttpályás járatokat, elsősorban a metrót vagy a 4-es, illetve a 6-os villamost választania.

(MTI nyomán)

Hozzászólások