Keresés
-18O
Budapest
2020.11.29., vasárnap (Taksony)

Országos sztrájkra készülnek a pedagógusok április 20-án

Helstáb Laura- 2016.04.05. 12:00
535
Megkezdi április 20-ára az országos pedagógussztrájk előkészítését a pedagógusok sztrájkbizottsága - jelentette be kedden Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Forrás:Helstáb Laura

A budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hétfőn nem sikerült megállapodni a kormánnyal folytatott hétórás tárgyaláson a még vitatott kérdésekben, ezért megkezdik az előkészületeket a munkabeszüntetésre. Erre a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást kedd délelőtt.

A sztrájkbizottság követelései közé tartozik az állami intézményfenntartó központ átszervezése, feladatainak meghatározása oly módon, hogy az biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági és munkáltatói önállóságát. Az iskolában pedagógus munkakörben alkalmazottak kötelező óraszámát szerintük heti 22 órában kell meghatározni, valamint követelik, hogy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők részesüljenek havi rendszeres, keresetükön felüli többletjuttatásban, függetlenül attól, milyen intézménytípusban dolgoznak.

Álláspontjuk szerint meg kell teremteni annak feltételeit, hogy az intézményvezető minőségi munkavégzésért járó bérpótlékkal ismerhesse el az átlagon felüli munkateljesítményt.

(MTI)

Hozzászólások