Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Orbán Viktor elmondta, miben módosítják az Alkotmányt

Offmedia/MTI- 2016.10.04. 16:18
929
Sajtótájékoztatót tartott kedd délután a miniszterelnök, ahol elmondta, hogy négy ponton módosítanák az alaptörvényt a népszavazás eredményeinek tükrében.

Forrás:MTI/Szigethváry Zsolt

Orbán Viktor szerint azzal, hogy az október 2-i népszavazáson az érvényesen szavazók közül 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre, létrejött egy Új Egység Magyarországon, amely a pártok felett áll, és nemzeti ügynek tekinti a szuverenitás megvédését.

A miniszterelnök közölte: az alaptörvényt négy ponton módosítanák, amelyek között az is szerepel, hogy tilos a csoportos betelepítés Magyarországra. A szabad mozgás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar kormány telepíthet be egyéni mérlegelés alapján.

A miniszterelnök azt is elmondta, a kabinet a módosítást szerdai ülésén tekinti át.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok keddi frakcióülését követő sajtótájékoztatón azt közölte: a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjai által támogatott kezdeményezéseket október 10-ig kell beterjesztenie a kabinetnek a Ház elé, arról 17-én tárgyalhat a parlament és november 8-án szavazhatnak is, így támogatása esetén november közepétől válhat hatályosság.

Hozzászólások