Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Olaszországi buszbaleset: az áldozatok azonosítása még napokig tart

Offmedia- 2017.01.22. 09:52
1569
Vasárnap délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatón hangzottak el a részletek. A szülők egy részétől DNS-mintát vettek és a következő napokban vetik össze az áldozatok DNS-ével

"Mostanra világos, hogy 56-an tartózkodtak az autóbuszon, közülük 54-en kirándulók, síelők és a két magyar állampolgárságú buszsofőr. Az 54 főből 43-an fiatalkorúak, 11-en felnőttek" - mondta el vasárnap délelőtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az olaszországi Verona közelében történ balesetben a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium Franciaországból hazafelé tartó autóbusza a sztrádán egy felüljáró pillérének ütközött.


A hivatalos adatok 16 halottról szólnak, hat sérültet ápolnak kórházban, öten egy regionális idegsebészeti és égési centrumban vannak. A sérültek közül kettő állapota válságoson, azonosításuk még nem történt meg.

A vasárnap délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az egyik sérült testfelületének 65 százalékán harmadfokú égési sérülés van, a másikon súlyos műtétet kellett végrehajtani, amely a koponyát érintette.

Szíjjártó Péter közölte: az áldozatok, holttestek azonosítása még csak most kezdődik meg. A kiérkezett szülők egy részétől levették a DNS-mintákat. A végleges azonosításra azonban még jó pár napot várni kell.

A baleset okairól bővebbet továbbra sem tudni, csupán annyi bizonyos, hogy a buszt gyakorlatilag jobb oldalon teljesen letarolta az autópálya pillére. A magyar és az olasz hatóságok közösen vizsgálják a balesetet.

Kapcsolódó cikkünk

Nemzeti gyásznap lesz hétfőn

Hozzászólások