Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Okmányhamisítót fogtak a XX. kerületben

MTI- 2016.05.11. 12:12
453
Okmányhamisítót fogtak el a főváros XX. kerületében, a Helsinki úton még pénteken - írja a police.hu.

A tájékoztatás szerint 241 hamis közokiratot, valamint azok gyártásához szükséges gépeket, eszközöket és alapanyagokat találtak a 44 éves H. Zsoltnál tartott házkutatás során.

Az okmányok között magyar és külföldi személyi igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély, bizonyítvány, valamint tartózkodási engedély is volt. A férfinál egy riasztófegyver és kilenc gramm amfetamin is volt.

A rendőrök pénteken a német hatósági jelzésű autót vezető, 62 éves soproni M. Károlyt ellenőrizték Budapest IX. kerületében, a Gubacsi úton. Az igazságügyi gépjárműszakértő előzetes szakvéleményében egyebek mellett megállapította, hogy az autó alvázszámán a gyáritól eltérő kialakítási jegyek láthatók, a gépkocsi színe pedig nem egyezik az alvázszámhoz tartozó gépkocsi eredeti színével. A férfinál talált német forgalmi engedély hamisnak bizonyult, ezért az autót és az okmányt is lefoglalták. Így jutottak el H. Zsolthoz, aki a forgalmi engedélyt hamisította. Vele szemben közokirat-hamisítás és más bűncselekmények, M. Károly ellen pedig egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett miatt indítottak nyomozást. A bíróság elrendelte H. Zsolt előzetes letartóztatását, míg M. Károly szabadlábon védekezhet - olvasható a közleményben.

Hozzászólások