Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)

Nyílt napot tart Budapest legrégebbi állatotthona

MTI- 2016.09.27. 16:39
680
Kutyás ügyességi vetélkedővel, cicasimogatóval, egzotikusállat-bemutatóval és tanácsadással várja az érdeklődőket október 8-i nyílt napján a Herosz állatotthon.

A már hagyományosnak számító őszi nyílt napon a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek az otthon lakóival, és azzal a csapattal, amely nap mint nap dolgozik az állatok örökbeadásán - olvasható a szervezet közleményében.

Az egész napos programon lesznek kutyás ügyességi vetélkedők, kutyaszépségverseny, cicasimogató, kutyasétáltatás, kutyakozmetikai tanácsadás és egzotikusállat-bemutató is. A gyerekeket lovaglással, arcfestéssel és gyereksarokkal várják a szervezők, és nem marad el a már hagyományosnak számító garázsvásár és bográcsozás sem.

Forrás:Facebook/Herosz Budapesti Állatotthon

Idén Varga Károly gyermekorvos és Rex nevű kutyája is ellátogat a rendezvényre, ahol az orvos arról mesél majd, hogyan segítik az állatok a páciensek gyógyulását, és hogyan lett Rex a gyermekorvosi rendelő állandó "alkalmazottja".

A Herosz 1991-ben nyitotta meg kapuit a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából. A 2700 négyzetméteres, természetvédelmi területen elhelyezkedő otthon a legkülönfélébb állatoknak, kisrágcsálóknak, kisragadozóknak, díszmadaraknak, hüllőknek ad otthont, és folyamatosan 70-80 kutyának és 20-30 macskának szolgál ideiglenes menedékül. Éves viszonylatban mintegy 300 kutyát és 150 macskát sikerül gazdához juttatniuk.

Hozzászólások