Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Nincs elég buszsofőr Budapesten

MTI- 2016.08.04. 14:39
798
Bajok lehetnek a metrópótlásnál.

Forrás:BKK

Kevés a budapesti buszvezető, holott a metrópótlás idején nélkülözhetetlen 150 busz üzemeltetéséhez 300-400 sofőrre lenne szükség - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.

A személyszállító cégek létszámhiánnyal küzdenek, több száz sofőr hiányzik a buszok volánja mögül. A fővárosi szolgáltatási tender győztese legfeljebb a konkurenciától csábíthat el képzett, tapasztalt buszvezetőket - nyilatkozta a napilapnak Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki nem sok esélyt lát arra, hogy vidéki viszonylatokon dolgozó buszvezetőket vessenek be Budapesten.

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnökségi tagja rámutatott: a fővárosi vonalak és a vidéki viszonylatok között óriási a különbség. A budapesti forgalom pergő ritmusa, a szigorúan vett menetrend, a végállomási pihenők hiánya és a nagy utasszám jóval megterhelőbb a vidéki nagyvárosi, vagy agglomerációs járatokhoz képest. Nemes Gábor EKSZ elnök kiemelte: a szerződésbe eleve bele kellene foglalni, hogy a sofőröket a BKV-tól veszi át a nyertes vállalkozás. A buszvezetői-pálya egyre kevésbé vonzó, ennek részben az alacsony bér az oka. A piacon a BKV-nál a legnagyobb a leterheltség, az átlagfizetés bruttó 300 ezer forint - írta a lap.

Akik viszont állásban vannak, azok között a BKK meghirdette az „Év sofőrje címet”. A jelöltekre ide kattintva lehet szavazni.

Hozzászólások