Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Nem tervezik örökre lezárni a Szabadság hidat az autók elől

Helstáb Laura- 2016.07.08. 13:37
938
Tarlós István szerint nincs terítéken, hogy a Szabadság hidat végleg lezárják a közúti forgalom elől.

A főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján nyilatkozott a kérdésben, ami sok budapestit foglalkoztat a híd lezárása óta. Az elmúlt hetekben a Szabadság híd lett a főváros egyik legmenőbb kiülős helye, amelyet mostanra teljesen birtokba vettek piknikezők, bulizók, vagy éppen jógázók. Szinte minden nap szerveződik valamilyen extra program a hídon, tegnap például több százan gyűltek össze szabadtéri jógaórára.

Felmerült tehát a kérdés, hogy mi lenne, ha ez mindig így maradna, hiszen kinek hiányzik, hogy autóval közlekedhessen a hídon, amikor cserébe gyalogosan, nyugalomban élvezheti innen a naplementét minden nap? A lezárt Szabadság híd egy olyan plusz teret adott a fővárosnak, amelyet hamar a szívébe zárt mindenki egyedülálló hangulata miatt. Itt úgy élvezhetjük a gyönyörű kilátást, hogy nem kell közben vásárolnunk, és lényegében nem zavar senki. Kivéve, ha valaki túl magasra mászik a hídon, mert akkor azért megjelennek a rendőrök. Hosszú távon tehát több lehetőség rejlene a híd lezárásában, mint a forgalom visszaállításában: ki lehetne alakítani például zöldterületet rajta, elhelyezhetnének padokat, és továbbra is otthont adhatna mindenféle izgalmas és kreatív kezdeményezésnek.

Tarlós szerint azonban erre nem sok esély van, az önkormányzat tervei között egyáltalán nem szerepel, hogy a híd hosszú távon is így maradjon. Ti mit gondoltok?

Maradjon lezárva a Szabadság híd?

Igen!
Nem!
online quiz creator

Hozzászólások