Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Nem nyugszik a KDNP, ez a legújabb ötletük

MTI- 2016.10.26. 10:03
505
Havi két szabad vasárnapot és a hét utolsó napján legfeljebb napi nyolcórás munkavégzést írna elő az a törvénymódosító javaslat, amelyet a KDNP az év végéig a parlament elé terjeszt - írja szerdai számában a Magyar Idők a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetére hivatkozva.
Óriási a felháborodás a dolgozók körében, akikre azt kényszerítik, hogy november végéig vegyék ki idei szabadságaikat, mivel decemberben minden munkaerőre szükség van a létszámhiányos boltokban - mondta a lapnak Bubenkó Csaba, az érdekképviselet elnöke.

Mint mondta, aláírásgyűjtést kezdeményeztek, mert úgy érzik, a vállalatok kihasználják, hogy jelenleg semmilyen piacszabályozó intézkedés nem védi a munkavállalókat. A szakszervezet azt akarja elérni, hogy a kötelező vasárnapi munkavégzés tilalmának feloldása után is biztosítottak legyenek a szabad hétvégék és a méltányos munkakörülmények a jellemzően túlóráztatott munkavállalók számára.

Bubenkó Csaba jelezte: aláírásgyűjtésük arra is irányul, hogy a jövőben december 24-ét is nyilvánítsák a családok ünnepének, és így több százezer munkavállalónak ne kelljen a fogyasztást szolgálnia.

Harrach Péter
Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd
Az érintettek felháborítónak tartják azt is, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége támadja a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását - tette hozzá. Szavai szerint a munkaadói szervezet a vasárnapi boltzár bevezetése előtt is azzal riogatott, hogy több tízezer ember kerül majd utcára, és súlyos veszteségek érik a nagy cégeket, miközben ebből semmi nem valósult meg, ráadásul azóta elismerték, hogy gazdasági számítások sem támasztották alá akkori érveiket.

Hozzászólások