Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)

Nem kevés adót csaltak el a cigarettacsempészek

MTI- 2016.07.19. 12:20
567
Mintegy százharmincmillió forintnyi adót csalt el egy cigarettacsempész bűnszervezet, amelynek négy tagja ellen vádat emeltek - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll, hogy a vádirat lényege szerint a vádlottak - az első- és harmadrendű vádlott 2014. áprilisi elfogásáig - többször is jövedéki adózás alól elvont dohányárut szereztek meg, majd azt más szállítmánynak álcázva külföldre csempészték.
A tevékenységet az elsőrendű vádlott szervezte és felügyelte, az egyes részfeladatokat pedig megosztották egymás között. A csempészett cigarettát vidéken, bérelt raktárakban tárolták, majd fuvarozócégen keresztül - például feketetea-szállítmányként feltüntetve - vagy alkalmi sofőrrel szállíttatták külföldre.

A vádlottak több mint négyszázezer szál cigarettát, valamint mintegy 3300 kilogramm dohányt szereztek meg és csempésztek ki az országból, ezzel több mint 130 millió forint vagyoni hátrányt okozva az állami költségvetésnek. A Fővárosi Főügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a négy vádlott ellen.

Hozzászólások