Keresés
-18O
Budapest
2020.11.27., péntek (Virgil)

Nem kér bocsánatot a Down-szindrómás fiút kitiltó fitness terem tulaja

Szaghmeiszter Máté- 2016.05.20. 12:38
1217
Azt mondja eleve be se kellett volna a srácot engedni.

Forrás: Mikó István Leon

Hatalmas felháborodás követte azt a Facebook posztot, melyben egy Down-szindrómás fiú bátyja kért konditerem ajánlásokat, mivel az előző helyről, ahova jártak kitiltották őket. Mint írta az öccse csak fogyni szeretett volna egy kicsit, és annak ellenére, hogy direkt olyan időpontokban jártak edzeni, mikor kevesen vannak mégis kitiltották őket, arra hivatkozva, hogy a fiú jelenléte "zavarja a többieket". Ráadásul a terem a fel nem használt bérlet árát is benyelte a biztonság kedvéért.

Érthetően, a heves reakciók sem maradtak el az emberektől a történet hallatán. Volt aki azt tanácsolta, hogy tegyenek feljelentést, hisz ez egyértelmű diszkriminizáció, mások azon az állásponton voltak, hogy fundamentális problémák vannak társadalmunkban, hisz az oda járók kérték, hogy távolítsák el a srácot.

A XVI. kerületi Thor Fitness tulaja szintén Facebookon válaszolt a vádakra. Írásában nem kér bocsánatot, sőt azt állítja:

"A legnagyobb hiba az volt hogy maximális jószándékkal és segítőkészséggel felülbíráltam a józan ész érveit és igent mondtam nekik az elején"

Érvnek az edzőterem veszélyességét és a kemény munkát végző közösségét hozta fel. Kérdés ez elég lesz-e a kedélyek megnyugtatására. Szerény tipp: nem.

UPDATE: A Thor Fitness Facebook oldala elérhetetlenné vált, de itt van egy print screen a szóban forgó posztról.

Hozzászólások