Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Nagykövetségek a Budapest Pride-ért

Fiji- 2016.06.29. 11:41
710
31 ország magyarországi nagykövetsége támogatja az idei Budapest Pride-ot.

Idén rekordszámú nagykövetség áll ki a Budapest Pride mellett, mely június 26-a és július 3-a között kerül megrendezésre.

A 31 ország magyarországi nagykövetsége támogatja a Budapest Pride-ot, mely hatalmas jelentőséggel bír. A nagykövetségek támogatásukat egy közös nyilatkozattal fejezték ki, melyben nemcsak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában lefektetett jogokat hangsúlyozzák, hanem azt is, hogy idézzük: „elutasítjuk és elítéljük az erőszak és a diszkrimináció minden formáját, amelyet az emberek szexuális orientációja és nemi azonossága miatt követnek el bárhol a világon.”

A 21. Budapest Pride LMBTQ Fesztivál mottója a „Velünk teljes” lett, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a társadalom különböző közösségei csakis velünk együtt lesznek teljesek. A programsorozat célja az is, hogy rávilágítsanak az elnyomást megélő társadalmi csoportok – köztük az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) – helyzetére, illetve arra, hogy ezek a közösségek vitathatatlanul részei a társadalomnak. Továbbá a mottóval hangsúlyozzák azt is, hogy kizárólag közösen, együttes erővel tehetünk a minket érő elnyomás ellen. Az üzenetet a szervezők változatos programsorozattal kommunikálják. A tíznapos fesztivál rendezvényei mind az LMBTQ közösség sokszínűségét hivatottak megmutatni, a több, mint 50 esemény az első fesztiválozóknak és a régi résztvevőknek is tartogat meglepetéseket.

Forrás:budapestpride.hu

A rendezvénysorozat csúcspontja idén is Budapest Pride Felvonulás, amire július 2-án, szombaton kerül sor: az Andrássy út és a Dózsa György út találkozásától indul a felvonulás.

További info a Budapest Pride oldalán.

Hozzászólások