Keresés
-18O
Budapest
2021.03.04., csütörtök (Kázmér)

Moszkva tér nem lesz, viszont sétány igen

Offmedia/MTI- 2016.08.31. 17:20
612
A Fővárosi Közgyűlés ma döntött az utcanevekről. Moszkva tér ugyan nem lesz, viszont a XIII. kerület egy Moszkva sétánnyal színesedik.

Fővárosi Közgyűlés
Forrás:MTI Fotó

A Fővárosi Közgyűlés ma döntött az utcanevek sorsáról. Így, a XIII. kerületben található Dráva utcai csomópont és az Árpád híd között kialakítandó új, eddig névtelen Duna-parti sétányt Oroszország fővárosáról, Moszkváról nevezik el.

A VI. kerület is új utcanevekkel bővül, mégpedig három, újonnan kialakított közterületet neveznek el: két sétány esetében határon túli települések neveit - Huszt és Beregszász - örökítik meg, míg a terület tengelyét adó útszakasz a helyi kötődéssel bíró szalézi vértanú szerzetesnek, boldog Sándor Istvánnak állít emléket.

A XXII. kerületben lakossági kezdeményezésre elnevezik a Hűség utcáról nyíló új lakópark utcáit: lesz Szent Mihály, Harangjáték, Dallam és Irsai Olivér utca. A közelben található a nagy múltú Szent Mihály kápolna, az Irsai Olivér név pedig - mint szőlőfajta - illeszkedik a kerületben szőlőfajtákról elnevezett közterületnevek sorába - olvasható az egyhangúlag elfogadott javaslatban.

Kapcsolódó cikk:

Hozzászólások