Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Megtelt az Illatos úti állatmenhely: több mint 120 kutya és cica várja új gazdáját az örökbefogadó napon

Megtelt az Illatos úti állatmenhely: több mint 120 kutya és cica várja új gazdáját az örökbefogadó napon

MTI- 2016.11.23. 13:53
2252
Egészséges, beoltott és mikrocsippel ellátott kutyákat és macskákat lehet örökbe fogadni szombaton az Illatos úti állatmenhelyen.

A telep újra megtelt gazdára váró állatokkal, ezért ismét örökbeadó napot szerveznek az Illatos úton.

A leendő gazdák a kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel ellátva, egészségesen fogadhatják örökbe 5000 forint térítési díj ellenében. A cicák örökbefogadása 2500 forintba kerül, amely a mikrocsipet és a veszettség elleni védőoltást is tartalmazza.

A helyszínen a telep munkatársai és a munkájukat segítő alapítványok és állatvédő szervezetek önkéntesei tanácsaikkal segítik a megfelelő állat kiválasztását.

A szombati napon a DOKTA Alapítvány jutalomfalatokat, kutyaruhákat és oktató DVD-t ad az örökbefogadóknak, a Vigyél Haza Alapítvány az összes kutya ivartalanításának költségét átvállalja, és az örökbeadó napot megelőzően szűri az állatoknál a szívférgesség és giardia fertőzőbetegségeket.

Az Állatmentő Szolgálat átvállalja minden örökbe fogadott macska mikrocsipjét és veszettség elleni oltásának költségét, a Kutyamentő Angyalok Egyesület pórázokat adományoz az örökbefogadóknak, az Országos Állatvédőrség és partnere, a Budapest Taxi pedig hazaszállítja az első öt olyan gazdát, akinek Budapest közigazgatási határán belül a szállítás gondot okoz.

Az Illatos úti telepre csak a fővárosból évente mintegy 2000 kutya kerül be, amelyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A 94 férőhellyel rendelkező telep folyamatosan helyhiánnyal küzd.

Az örökbefogadható állatokat előre is meg lehet nézni itt.

Hozzászólások