Keresés
-18O
Budapest
2020.11.28., szombat (Stefánia)

Megtartották a március 15-ei ünnepség próbáját

Szaghmeiszter Máté- 2016.03.14. 19:24
368
Fél 11-kor kezdődik a díszünnepség.

Forrás:MTI Fotó: Ruzsa István

Drón felvételeket készítettek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére rendezendő állami ünnepség próbáján a Magyar Nemzeti Múzeum előtt. A Múzeumkertben fél 11-kor kezdődik a díszünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet, Tarlós István Budapest főpolgármestere pedig köszöntőt. Emellett zenés, táncos műsorokkal várják az érdeklődőket.

Szintén a hagyományokhoz híven délután 3 órakor az Országház Kupolatermében Áder János államfő és Orbán Viktor átadja a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. A múzeumkerti ünnepség után a Nemzeti Lovas Díszegység vezetésével a menet továbbindul a budai Várba, ahol egész nap színes programokkal várják az érdeklődőket. A budai Várban idén is megnyílik a Magyar ízek utcája, a Halászbástyánál felállított szabadtéri színpadon koncertekkel várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Továbbá a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, a Magyarság Házában, a Magyar Nemzeti Galériában, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában is egész nap programokkal várják a családokat.

Forrás:MTI Fotó: Ruzsa István

A hivatalos állami rendezvényeken kívül az összes párt tart majd megemlékezést.  Az MSZP március 15-én tartja a Szabad Sajtó Díj átadását. Az ünnepségen köszöntőt mond Tóbiás József pártelnök.

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor Keszthelyen mond beszédet Petőfi és Bem emléktáblájánál.

Párbeszéd Magyarországért a Városligetben tart ünnepi megemlékezést, beszédet mond Karácsony Gergely társelnöke, Zugló polgármestere.

A Jobbik kora délután a Március 15. téren a Petőfi-szobornál tart megemlékezést, ahol mások mellett a párt elnöke, Vona Gábor is felszólal.

A hivatalos állami rendezvényeken kívül az összes párt tart majd megemlékezést. Kedden délelőtt a emokratikus Koalíció elnöksége koszorút helyez el a Pilvax kávéháznál. Ugyanitt mond beszédet délután Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke is, pártja megemlékezésén.

Több tüntetés is lesz szerte a városban. Egy civil szerveződésű csoport a Múzeum körútra hirdetett meg demonstrációt a múzeumkerti központi ünnepség idejére. Az MSZP budapesti szervezete a Nemzeti Választási Iroda elé hirdetett tüntetést kora délután. Délután a Tanítanék mozgalom szervezésében "az oktatás szabadságáért" demonstrálnak, a résztvevők a Hősök teréről a Kossuth térre vonulnak.

MTI nyomán

Hozzászólások