Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Megszűnhet a belvárosi, József nádor téri női hajléktalanszálló

Szaghmeiszter Máté- 2016.03.24. 13:35
555
Megszűnhet a V. kerületi, József nádor téri, 64 férőhelyes női átmeneti hajléktalanszálló, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén dönthet arról, hogy felmondja az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződést.

Forrás:urbanista.blog.hu

A testület elé benyújtott előterjesztés szerint augusztus 31-ével mondanák fel a 2000. január 10-én létrejött, határozatlan idejű, a hajléktalanszállóként működő helyiségcsoport használatára vonatkozó szerződést. Ezzel egyidejűleg gondoskodnának arról, hogy az átmeneti szállás lakóit a IX. kerületben, a Gyáli úti munkásszállón helyezik el. Azt írták, több helyről is érkezett tájékoztatás az egyesület tevékenységével kapcsolatos problémákról, az átmeneti szállás lakói által okozott kellemetlenségekről, amelyek többnyire abból adódnak, hogy a hajléktalanszállás a belvárosi társasházon belül, annak második emeletén, a lépcsőházból nyílóan helyezkedik el.

A hajléktalanszálló lakóinak jövőbeni elhelyezéséről a szociális szakma úgy foglalt állást, hogy a Gyáli út 33-35. szám alatti munkásszálló egyik emeletén a lakóegységek férőhelyszámának növelésével egy 64 férőhelyes átmeneti szállás alakítható ki - olvasható a javaslatban.

MTI

Hozzászólások