Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Mégse szűnik meg az ötperces türelmi idő a parkolásnál

Helstáb Laura- 2016.03.30. 13:18
468
Visszakerült a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz, amely szerint a gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja és a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja - olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Forrás:MTI/Jászai Csaba

A rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - felülvizsgálják és arról ismét tárgyal majd a Fővárosi Közgyűlés. Az előterjesztést 22 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

Ahogy korábban írtunk róla, a közgyűlés februárban elfogadta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes előterjesztését, hogy szűnjön meg az öt perc türelmi idő, mely lehetősget adott a parkolójegy utólagos bemutatására. A módosítás áprilisban lépett volna hatályba, de most felülbírálták.

(MTI nyomán)

Hozzászólások