Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)

Megerősítették: elfogták a Teréz körúti robbantót

Helstáb Laura- 2016.10.20. 11:11
2543
Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön a TEK, az ORFK és a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy szerdán elfogták a Teréz körúti robbantót.

Tegnap délután, Keszthelyen fogták el a Teréz körúti merénylet gyanúsítottját. A férfi az autójában várakozott a Balaton parti Csík Ferenc sétányon, egy, a forgalomtól elzárt területen. Hajdu János, a TEK főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: tűzszerészi vizsgálat után a műveleti egységek behatoltak egy házba is, ahol "más célszemélyt nem találtak". A gyanúsítottat ezután Budapestre szállították kihallgatásra.

Forrás:ugyeszseg.hu

Az Origo információi szerint a férfi egy Zala megyei település volt polgármesterének a fia, és a DNS mintája egyezik a robbantás helyszínén talált hátizsákról nyert mintával. Ezzel befejeződött a csaknem egy hónapon át tartó hajtóvadászat: a férfi szeptember 24-én, szerda este robbantott a Teréz körút és a Király utca sarkán, megsebesítve két rendőrt a merényletben. A rendőrök a héten hagyhatták el a kórházat, ezután rehabilitációs kezelésen vesznek részt, állapotuk fokozatosan javul.

(Forrás: MTI, Origo)

Hozzászólások