Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Még sem száműzi a főváros a Vörösmarty térről a könyvhetet?

Szaghmeiszter Máté- 2016.03.24. 13:00
414
Felröppent a hír, hogy a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának képviselői megtagadták a Vörösmarty tér használati jogát a 87. Ünnepi Könyvhétre. Kocsis Máté azt állítja még nincs végleges döntés.

Forrás:irodalom.tk

A főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága nem hozott olyan döntést, amely szerint a könyvhét rendezvényt "száműznék" a Vörösmarty térről - közölte Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere csütörtökön. Kocsis Máté közleményében hangsúlyozta: a könyvhét megrendezésére vonatkozó engedélyezési kérelmet támogatni fogja, sőt, munkatársain keresztül felajánlotta a szervezőknek, hogy a rendezvényt a VIII. kerület kiemelt terein tartsák meg.

A polgármester arra reagált, hogy több portálon is olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága olyan döntést hozott, amellyel a könyvhét rendezvényt "kidobta", "száműzte", "kifúrta" a Vörösmarty térről.

A könyvkiadók szerint is nagy károkat okozna a hirtelen váltás, mint közleményükben írják: "A helyszín előzmények nélküli, indokolatlan, váratlan megváltozta­tása - alig több mint két hónappal a rendezvény megnyitása előtt - beláthatatlan károkat okozna, súlyos következményekkel járna az üzleti tervüket jórészt a könyvhétre fókuszáló, a téren pavilont bérlő könyvkiadók és a megszokott nyár eleji kulturális programjának helyszínét elveszítő budapesti olvasóközönség számára egyaránt. De veszteség érné a fővárost is, hisz Budapest evvel a döntéssel a város kulturális életének egyik tradicionális, emblematikus, évről évre tízezrek által legitimált színhelyét számolná fel"

inforádió/MTI nyomán

Hozzászólások