Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)

Még a járását is megváltoztatta a Teréz körúti robbantó

Helstáb Laura- 2016.10.13. 11:02
1259
Nemcsak a ruháját változtatta meg a férfi a robbantás után, hanem a mozgását is, és pontosan tudhatta, hol vannak a biztonsági kamerák.

Forrás:mklu.hu

Profi diverzáns is lehet a Teréz körúti robbantó, akin a merénylet után a hosszú gyalogtúrája alatt készült felvételek alapján nemcsak az látszik, hogy átöltözött, hanem a mozgása is megváltozott, és eddig egyetlen olyan kép sem került elő, amelyen a kamerába nézne - írta a Magyar Hírlap mai cikkében. A nyomozók kockáról kockára elemzik az egyre gyűlő felvételeket, amelyeket a biztonsági kamerák készítettek, és hamarosan új dokumentumokat mutathatnak be a férfiról. A felvételeken az is látszik, hogy a robbantás előtti "cammogásról" a férfi könnyed sétára váltott, és kétszer átöltözött a Népliget felé menet, ahova gyalog jutott el. Útközben végig el tudta kerülni a kamerákat, ami arra utal, hogy pontosan tudta, hol vannak.

Két szemtanú jelentkezését a továbbra is várják: a biciklisét, aki közvetlenül a robbantás előtt haladt el a helyszínen, és egy férfiét, aki a merénylet előtt egy foglalás miatt kereste fel a Queen’s Court Hotel & Residence vendéglátóhelyet, illetve az utca túloldalán lévő Rebo bárt, és közben szinte biztosan látta a robbantót.

Az eddigi szemtanúk beszámolói alapján a férfi magyarul beszélt, akcentus nélkül.

Hozzászólások