Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Másfél milliót csalt ki egy férfi nem létező albérletek kiadásával

Offmedia- 2016.11.21. 10:38
650
Egy fővárosi férfi az elmúlt fél évben legalább kilenc alkalommal csalt ki pénzt jóhiszemű emberektől kaució címén nem létező albérletekre, ezzel több mint másfél millió forint kárt okozva nekik. A rendőrség várja az esetleges további sértettek jelentkezését.

Forrás:iStock/Getty

K. László Zsolt 34 éves, budapesti lakos 2016. májusa és november 16. között kilenc alkalommal tévesztett meg albérletet keresőket. A férfi interneten hirdetett meg budapesti albérleteket, majd a lakás megtekintése nélkül – magát Antal Norbert 33 éves budapesti lakosnak kiadva – bérleti szerződést kötött a jelentkezőkkel. A szerződéskötéskor kaució címén több százezer forintot kért és vett át tőlük, ezzel összesen több mint másfél millió forintot csalt el tőlük.  A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően pedig elérhetetlenné vált számukra. Egészen addig, ameddig pechjére valaki fel nem ismerte.

A rendőrök a férfit november 16-án fogták el, amikor egy XVII. kerületi kávézóba beszélt meg találkozót egy nővel. A kávézóban valaki felismerte őt és értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök tetten érték K. László Zsoltot, akit előállítása után gyanúsítottként hallgattak ki.

Ruházatának átvizsgálásakor megtalálták nála az Antal Norbert névre kiállított személyi iratokat, az aláírásra előkészített szerződéseket, valamint több mobiltelefont és SIM-kártyát. A XIII. kerületi lakásán tartott házkutatáskor további hamis, Madaras Gábor 28 éves miskolci férfi nevére kiállított iratokat foglaltak le tőle.

Ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága – őrizetbe vétele mellett - csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást. A bíróság november 19-én elrendelte előzetes letartóztatását.

A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, hívja a 06-1-253-2310, a 06-70-198-8530 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehet az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámon, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(Forrás: police.hu)

Hozzászólások