Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Már úton vannnak a felújított 3-as metrószerelvények Budapestre

MTI- 2016.05.12. 16:35
567
Befejezte a budapesti 3-as metró első szerelvényének felújítását az orosz Metrovagonmas. A hat vagont útnak indították Oroszországból.

Forrás:tmholding.ru

Az orosz cég honlapján szerdán megjelent tájékoztatás szerint a felújítás után jelentősen növekedett a szerelvény megbízhatósága, könnyebbé vált a karbantartása, csökkent az energiafogyasztása. A szerelvény kényelmesebbé és esztétikusabbá vált, javultak ametróvezetők munkafeltételei. Teljesen felújították a vagonok utasterét, a vezetőfülkét és a műszerfalat, valamint korszerűsítették a vezérlő, a videomegfigyelő és a biztonsági rendszert.

A BKV és a Metrovagonmas tavaly augusztusban írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést.

Az orosz cég 219,1 millió euróért végzi el a 37 - egyenként hat kocsiból álló - szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.

A budapesti közlekedési társaság 2014 novemberében írt ki tendert a 3-as metróvagonjainak felújítására. A tavaly július 8-án kihirdetett döntést, miszerint a Metrovagonmas nyerte meg a pályázatot, az érvénytelen ajánlat miatt kizárt Skinest Rail észtországi cég megtámadta. A Közbeszerzési Döntőbizottság azonban engedélyezte a szerződés megkötését.

Hozzászólások