Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)

Már járnak az új CAF villamosok az 1-es vonalán

Szaghmeiszter Máté- 2016.04.01. 13:22
1012
Az első hosszú CAF villamos a tegnapi naptól már közlekedik az 1-es villamos vonalán, majd nyárig további tizenegy jármű is forgalomba áll a közelmúltban felújított és meghosszabbított vonalon.

Forrás:BKK

A világ leghosszabb villamosából tizenkét szerelvény közlekedik majd a fővárosban. Ebből tizenegy darab már Budapesten van, a tizenkettedik áprilisban érkezik meg. Az egyterű, alacsonypadlós, légkondicionált villamosokkal egytől egyig az 1-es vonalon lehet majd utazni. A Fővárosi Önkormányzat a mai napon (március 31-én) forgalomba állítja a világ leghosszabb villamosszerelvényét, a CAF URBOS 3/9 típusú járművet az 1-es villamosvonalon. Az első szerelvényt nyárig további tizenegy ugyanilyen jármű követi. A gyártó CAF a tizenkettőből tizenegy darabot már a fővárosba szállított, az utolsó szerelvény áprilisban érkezik majd meg Budapestre.  Ezek a járművek jelenleg a szükséges próbafutásokat végzik az üzembehelyezési engedély megszerzéséhez, hogy nyárra, az átadás-átvételi eljárás végére mind a tizenkét hosszú CAF forgalomba állhasson az 1-es villamos nemrég felújított, valamint meghosszabbított vonalán.

Forrás:BKK

A CAF a hosszú járművek típusengedélyét, valamint az eddig üzemeltetésre átadott járművek üzembehelyezési engedélyét is a szerződéses határidőn belül szerezte meg. A CAF URBOS 3/9 világrekordernek számít, hiszen 55,9 méteres hosszával a leghosszabb villamos a világon. A járművek belső kialakítása maximálisan megfelel a kor igényeinek: alacsonypadlós, légkondicionált, egyterű, nincsenek rajta magasabban elhelyezett, nehezen megközelíthető ülések.

Forrás:BKK

BKK

Hozzászólások