Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam

Helstáb Laura- 2016.03.30. 10:54
639
"Ma Brüsszel és a repülőtere, holnap akár Portugália vagy Magyarország kerülhet sorra." - írja az Iszlám Állam médiaszervezete, az al-Wafa legújabb üzenetében.

Magyország nem konkrét célpont, csak egy példa, amivel rettegést szeretnének kelteni az emberekben, azt éreztetni velük, hogy senki sincs biztonságban.

A múlt héten Brüsszelben végrehajtott merényletekben több mint harminc ember életét vesztette, ezt követően kettes fokozatú terrorkészültséget rendeltek el Magyarországon is. "Háborúban állunk, de nem az iszlámmal mint istenélménnyel, nem az iszlámmal mint kultúrával vagy mint közösséggel; háborúban állunk" azokkal, akik az iszlámra hivatkozva, az iszlám közösségből erőt szervezve és erőt lopva, félelemben akarják tartani, mindörökre meg akarják változtatni, el akarják foglalni Európát - mondta Balog Zoltán ma reggel az iszlám vallás magyarországi elismerését kimondó törvény hatályba lépésének századik évfordulója alkalmából, szerdán Budapesten rendezett konferencián.

Járőröző TEK-esek a Parlement előtt múlt héten
Forrás:MTI/Mihádák Zoltán

Az al-Wafa Amerikát jelölte meg következő célpontként a támadásokra, emlékeztetve az Irak megszállásakor a katonák által elkövetett erőszakosságokra. "Amerika, te vagy a következő" szalagcímmel azt írják, "az USA elfelejtette, hogy a muszlimok nem fogadják el a megalázást és nem szalasztják el az alkalmat, hogy bosszút álljanak."


Hozzászólások