Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)

Magyar siker! Szabó Zoltán nyerte a globális kódfejtő versenyt

Offmedia/MTI- 2016.09.12. 16:54
794
A 29 éves magyar fizikus nyerte a GE Twitteren zajló globális informatikai versenyét, amelyen a GE legokosabb számítógépeinek beszélgetését kellett megfejteniük a résztvevőknek.

Forrás:Premiercom
Világszerte több mint ezer IT-szakember, szoftvermérnök és adattudós, valamint profi és amatőr programozó kapcsolódott be a játékba a Twitteren, hogy az informatikai és kódfejtő képességeiket felhasználva előrébb jussanak.

A fiatal magyar szakember két hét alatt, elsőként fejtette meg a feladványt, így ő nyerte meg a tízezer dolláros díjat és emellett részt vehet a GE Minds + Machines elnevezésű, San Franciscóban megrendezendő novemberi konferenciáján is, ahol olyan szakemberekkel találkozhat, akik szintén megértik a mesterséges intelligencia emberi nyelvét.

Szabó Zoltánt elmondta: "Ez volt a tökéletes kihívás számomra. Mivel a kriptográfia nagy szenvedélyemmé vált az elmúlt évben, így nem gondolkodtam sokat azon, hogy csatlakozzam a játékhoz. A játék első két feladata viszonylag könnyű volt, de a harmadik feladvány megoldása két hétig tartott." Zoltán jelenleg azt várja, hogy a világ többi informatikusa is megfejtse a feladványt, mivel a verseny még nem zárult le. Magyarország egyike azon országoknak, ahol a legmagasabb volt a résztvevők aránya.

Hozzászólások