Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Maga Orbán Viktor gyorsíthatja meg a 3-as metró felújításának elkezdését

MTI- 2016.10.07. 11:03
1158
Orbán Viktor miniszterelnök a 3-as metró késésben lévő felújításának gyorsítására tett ígéretet - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzet pénteki számában.

Forrás:Facebook/Orbán Viktor
Minden részletre kiterjedő megbeszélését folytatott csütörtökön a kormányfővel Tarlós István a metró immár halaszthatatlan felújításáról, amelyet kormányzati szervezetek lépései akadályoznak. A főpolgármester a napilapnak azt mondta, a találkozón világossá tette, a pótlóbuszok ügye miatt súlyos helyzet állhat elő; amíg nem lesz Budapesten a 150 jármű, egy kapavágást sem tehetnek.

Arra a kérdésre, mi lesz a pótlóbuszos szolgáltatás megrendelési pályázat felfüggesztésével, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, a főpolgármester azt mondta, a miniszterelnök hatósági ügyekbe nem avatkozhat bele, de megígérte, a kormányzati szervek döntés-előkészítési folyamatait a saját eszközeivel gyorsíthatja.

Hozzátette: a felfüggesztés jogi lezárása akár jövőre is áthúzódhat, amely hosszú hónapokkal meghosszabbíthatja a metrófelújítást, így egyre nagyobb lenne a rossz műszaki állapotú metró leállításának veszélye.

Hozzászólások