Keresés
-18O
Budapest
2020.11.30., hétfő (András, Andor)

Ma kezdik bontani a Közlekedési Múzeumot a Ligetben, de máris botrány volt

MTI- 2016.06.27. 10:00
629
Ma indul a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása, külön kiemelték, hogy az épületekkel együtt egy fa sem fog eltűnni a Városligetből.

A tájékoztatás szerint a munkaterületet biztonsági okokból hétfőtől elkerítik, tekintettel arra, hogy a helyszín az épület megbontása közben élet- és balesetveszélyes. A zrt. kiemelte, hogy a bontás során egyetlen fát sem szükséges kivágni, a később kezdődő építkezés miatt érintett fákat pedig a Városligeten belül átültetik.

Forrás:budapest.varosom.hu

A társaság közleményében emlékeztetett: a Liget Budapest Projekt keretében a múzeum kívül-belül megújul. Egyfelől az eddiginél kétszer nagyobb kiállítótér jön létre, ami által egy 21. századi követelményeknek megfelelő, interaktív, digitális technológiákkal a közlekedés múltját és jövőjét bemutató új Közlekedési Múzeum jöhet létre. Több műtárgy még szállításra vár a raktárba, ezek biztonságos és szakszerű kiemeléséhez esetenként az épület szerkezetét, födémrendszerét is meg kell bontani.

Az épületet az alapításkori (1899) állapota alapján állítják helyre, ugyanakkor az épületen belül kortárs, 21. századi belsőépítészeti megoldásokkal új kiállítás, kilátó és közösségi tér jön létre.

A Közlekedési Múzeum új épülete az eddiginél kisebb helyet foglal el a Városligetben, a bővítés a föld alatt történik, az eddigi 20 méter széles aszfaltozott parkoló helyén pedig zöldfelületet hoznak létre - olvasható a közleményben.

A bontás elkezdése amúgy botránnyal indult, mert a Ligetvédők csoportját egy csapat kopasz kezdte lökdösni, hogy hagyják el a területet, annak ellenére, hogy a tiltakozók szerint érvényes bejelentett demonstrációjuk van a Közlekedési Múzeum előtti területre. Az esetről a 444.hu készített videófelvételt.

Hozzászólások