Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Közel 2000 fa kivágása kezdődik meg a hétvégén Budapesten

Helstáb Laura- 2016.04.23. 12:00
454
Veszélyben a Városliget, az Orczy park és a Római-part fái, a civilek tüntetnek ellene, a favágók érvelnek mellette.

Forrás:kundaliniyoga.hu

Már egyszer nagyobb felzúdulást keltett, amikor nekiálltak kivágni a fákat a Városligetben, hogy helyet csináljanak a Magyar Zene Házának. A Liget projekt több száz fa kivágását érinti, ezért tiltakozást szervez a hétvégére a Budapesti Városvédő Egyesület, a Civil Zugló Egyesület, a Levegő Munkacsoport és a Városliget barátai. A projektvezetők azzal érvelnek, hogy a kivágott fák helyére még többet ültetnek majd, így végeredményben 5 százalékkal nő a faállomány a Ligetben az átrendezés után.

A Orzcy parkbanNemzeti Közszolgálati Egyetem 145 fa kivágására kapott engedélyt a Ludovika Campus Projekt keretében. Közleményük szerint a kijelölt fák nagyrésze veszélyes, mert elöregedett vagy megrongálta a vihar, ezért kell kivágni, és csak úgy kapták meg az engedélyt, ha minden fa helyére újat ültetnek, úgy, hogy végeredményben növeljék a zöldfelületet. A projekt célja, hogy a park elzárt felületei is megújuljanak és bejárhatóak legyenek.

A Római-parton az árvíz védműépítés miatt kell mintegy 1500 fát kivágni. Tarlós nyilatkozta szerint "tőle nem kell félteni a partot, az átrendezés után még szebb lesz".

Hozzászólások