Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Házi segítségnyújtási fejlesztések az I. kerületben

Szaghmeiszter Máté- 2016.07.01. 12:33
476
Korszerűsítette a házi segítségnyújtást Budapest I. kerületének önkormányzata, ennek részeként modern készüléket kaphat 200 rászoruló, főként idős ember, és megnövelték a szociális központ riasztható gondozói létszámát.

Illusztráció
Forrás:Getty/Europress

Az új rendszert Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere indította el pénteken. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központnak korábban 50 elavult készüléke volt, ezeket váltották ki és négyszerezték meg a kapacitást.

Az új készülék kétirányú kommunikációra alkalmas, az SOS gomb pedig azonnal a 0-24 órás diszpécserközpontba jelez. A beépített GPS-jeladó kül- és beltéren is pontos helymeghatározásra képes, emellett a készülék egy úgynevezett elesésérzékelővel rendelkezik, amely automatikus riasztást küld a központba. Súlyos baleset esetén a diszpécserközpont azonnal indítja a mentőszolgálatot és értesíti a hozzátartozókat. Amennyiben a probléma megoldásához gondozói segítségre van szükség, akkor az önkormányzat munkatársai 30 percen belül megérkeznek az idős ember otthonába - olvasható a közleményben.

Hozzászólások