Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Kitilthatják a Vörösmarty téri vásárból az árust, aki védett állat bőrét árulta

Kitilthatják a Vörösmarty téri vásárból az árust, aki védett állat bőrét árulta

Helstáb Laura- 2016.12.08. 13:37
1044
Forralt bor, bonbonok, szappan, gyertya... és egy kiemeltem védett vidra bőre az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár kínálatában.

A vidrabőrre az egyik vásárló figyelt fel, aki bejelentést tett az állatmentőknél -írja a hvg.hu.

Névtelen bejelentés alapján indultunk el, valaki kiszúrta a vásárban, hogy egy vidra bőréről van szó, és lefotózta. Egyértelműen felismerhető volt, hogy a fokozottan védett állat preparált bőre, amit falra kiakasztható díszként árultak. Nem akartuk elhinni, hogy ilyen megtörténhet, a szeretet ünnepének jegyében, egy karácsonyi vásárban árulnak vidrabőrt mint lehetséges ajándékot.

– mondta Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa, aki a helyszínen vásárlónak adta ki magát, és megkérdezte az árust a bőrről. Az idős bácsi azt mondta neki, ő maga nyúzta meg az állatot, később azonban, amikor a természetvédelmi szervek hivatalos minőségben tértek vissza ellenőrzésre, hirtelen már nem tudott semmit a bőr eredetéről. A kézműves mester évek óta foglalkozik gyapjú- és bőrfeldolgozással, a vidrabőr lefoglalása után pedig továbbra is árul a vásárban, azonban nem biztos, hogy jövőre is itt lehet majd.

Ha bebizonyosodik, hogy védett állat bőrét árulták a fővárosi pavilonsor egyikében, akkor a Vörösmarty téri vásár színvonala érdekében ezt az árust a következő vásárokból egyértelműen kizárják.

– mondta a 24.hu-nak Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások