Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Július 5-én foglal állást a kormány a metrópótlás ügyében

MTI- 2016.06.30. 10:15
427
A kormány kiemelten támogatja a budapesti 3-as metró felújítását, készül a kormányhatározat a metrópótlással kapcsolatban és július 5-ig megjelenik - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Klubrádió szerda esti műsorában.

Forrás:Wikipedia

"A kormány szívesen segít anyagi eszközökkel is" a fővárosnak. Arról folynak még technikai egyeztetések, hogy ez milyen formában valósul meg. Annak kapcsán, hogy a metrófelújítás idejére nagy számban kell pótlóbuszokat beszerezni, bérelni vagy vásárolni, a miniszter azt hangsúlyozta: azt kérik, hogy az érintettek vegyék figyelembe a magyar buszgyártási kapacitásokat.

A következő években mintegy ezer busz beszerzése válhat szükségessé, és van hat-nyolc, buszok összeszerelésével, illetve részben gyártásával foglalkozó magyar tulajdonú vállalat is. "A magyar ipar mellett lobbizunk, hogy a versenybe magyar szereplők is beszállhassanak" - jegyezte meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hozzáfűzte: együttműködésre van szükség a főváros és a kormány között, az egyeztetési kultúrán pedig még lehet javítani. A horizontális egyeztetés nagy kihívás - tette hozzá.

Hozzászólások