Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Jövő héten rendezik meg az Utazás kiállítást Budapesten

Helstáb Laura- 2016.02.23. 12:30
453
Kezdhetjük a nyaralást tervezni: március 3. és 6. között rendezik meg Magyarország legnagyobb turisztikai kiállítását a fővárosban, melyen a budapesti látványosságok is külön hangsúlyt kapnak.

A 39. Utazás kiállításon a látogatók 28 ország 350 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A rendezvényen 30 százalékkal több kiállító lesz jelen idén a tavalyihoz képest, valamint két szakmai napot rendeznek az eddigi egy helyett.

A kiállítás szakmai díszvendége Kína, belföldi díszvendége Budapest, kulturális díszvendége pedig Brazília lesz. A mintegy 300 négyzetméteres Budapest stand négy élményszigetre osztva mutatja be a főváros vonzerőit, a kultúra szigetén többek között a négy évszakos fesztiválok mutatkoznak majd be, ezen kívül ismertetik a szórakozási, kulturális lehetőségeket, családi, városnéző és gasztronómiai programokat.

Forrás:OFF Média/Helstáb Laura

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új, belföldi Budapest kártyája is a kiállításon debütál majd. A kártya kedvezményes áron 48 óráig érvényes és számos ingyenes és kedvezményes szolgáltatás igénybevételére jogosít.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára szerint fontos eredmény, hogy Budapest lett a székhelye a regionális Turisztikai Koordinációs Központnak, amely Kína és Kelet-Közép-Európa turisztikai kapcsolatainak fejlesztéséért felel. Hangsúlyozta: az ágazat sikeres évet zárt 2015-ben, minden fontos mutató kiemelkedően nőtt. Magyarország változatlanul biztonságos úti cél, idén a turisztikai bevételek 5-6 százalékos növekedését várják, és 2018-ban az új kongresszusi központ is megnyílik Budapesten.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a rendezvény legnagyobb kiállítójaként az MT Zrt. 171 társkiállítóval várja a látogatókat, és a szervezet meghívására 15 együttműködő kelet-közép-európai ország lesz jelen nemzeti standdal a kiállításon. Idén a gasztroturizmus is főszerepet játszik a Gasztroélmények évében, a standokon helyi termelők tartanak bemutatót, kóstolókat.

Az Utazás kiállítással egy időben a társkiállítások - Afrikaexpo, Bringaexpo - is egy belépőjeggyel látogathatók.

Forrás: MTI

Hozzászólások