Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Jövő héten elkezdődik a Róbert Károly körút felújítása

Offmedia/MTI- 2016.09.05. 14:10
1017
Jövő csütörtökön kezdi el a BKK a Róbert Károly körút felújítását az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró közötti szakaszon, a munkálatok várhatóan jövő nyárig tartanak.

Forrás:wikimedia
A BKK hétfői közleménye szerint a felújítással egy időben kerékpárút is épül, valamint megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet, és átépítik a szegélyeket és a kapubeállókat is. Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak.

Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától. A felújítás ideje alatt irányonként két sáv lesz majd járható. A villamosforgalom - pár hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják - zavartalan lesz.

Hozzászólások