Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Itt a tavasz: jövő héten már 20 fok is lehet

Helstáb Laura- 2016.03.20. 16:16
502
Jövő héten napsütéses és borúsabb napokra is készülni kell, kisebb esők is lehetnek, de fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén néhol akár 20 Celsius-fok is lehet.

Forrás:Mervai Márk

Hétfőn hajnalban az ország nagyobb részén gyengén felhős időre lehet számítani, napközben a főváros környékén valószínű a legtöbb napsütés. Esni nem fog, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kedden változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Budapesten nem valószínű eső. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű, nappal 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, jellemzően a déli határ mentén. A leghidegebb órákban 0, napközben 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, de néhol kisebb zápor még előfordulhat. Ugyanakkor nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9-13 fok között valószínű.

Pénteken eleinte napos idő várható, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadéktól nem kell félni. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben 10-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 14-17 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 16-20 fok között valószínű - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hozzászólások