Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Holnap most már tényleg elkezdik a Róbert Károly körút felújítását

Offmedia/MTI- 2016.09.16. 18:27
652
Két nappal később, holnap kezdődik a Róbert Károly körút felújítása.

Forrás:wikimedia
A felújítás ideje alatt irányonként két sáv lesz majd járható. A Duna felé vezető, északi oldalon a külső forgalmi sávot és a mellette futó járdát zárják le, azaz csak az ellenkező oldali, déli járdán lehet majd gyalogosan közlekedni. Az északi járdán vezető kerékpárút ideiglenesen megszűnik. A Váci út felé vezető oldalon a belső forgalmi sávot zárják le a Népfürdő utcai felhajtótól a Váci útig.

A villamosforgalom - pár hétvége kivételével, amikor a Lehel úti csomópontban a villamospályát is felújítják - zavartalan lesz. Korábbi tájékoztatás szerint a felújítással egy időben kerékpárút is épül, valamint megújul az Árpád híd pesti felhajtójánál a Népfürdő utcai és Esztergomi úti közúti híd is. Az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet, és átépítik a szegélyeket és a kapubeállókat is.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, a buszmegállók pedig erősített aszfaltburkolatot kapnak. Az útpályától zöld sávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, a Papp Károly utcától.

Hozzászólások