Keresés
-18O
Budapest
2021.03.04., csütörtök (Kázmér)

Holnap állítják fel Budapest karácsonyfáját

Helstáb Laura- 2016.11.22. 10:45
1714
A Deák tér közvetlen szomszédságában, a fényligetté változó Városháza park téli fesztiválján állítják fel a főváros karácsonyfáját, melynek feldíszítéséhez idén a gyerekek is csatlakozhatnak. A "kívánság-fát" november 23-án állítják fel, és december 27-ig díszíti majd a főváros legcsaládiasabb adventi fesztiváljának helyszínét.

Forrás:adventbudapest.hu/Flyerz

Az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idén is gazdag programkínálattal, jótékonysági eseményekkel és számos meglepetéssel várja a családokat 2016. november 26. és december 27. között a Városháza parkban. A kulturális rendezvényeknek helyet adó fűtött Üvegházban a négy adventi hétvégén, szombaton és vasárnap egész nap ingyenes családi programok - bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, jótékonysági macigyűjtés, adventi gyertyagyújtás, koncertek - várják az érdeklődőket, hétköznap esténként pedig amatőr kórusok, társulatok mutatják be itt karácsonyi műsoraikat. A Városháza parkban állítják ki az óvodás és iskolás csoportok által környezettudatos eszközökkel dekorált 90 stilizált kisfenyőt is, amelyek a FŐKERT és a Szabad Tér Színház együttműködésének köszönhetően idén újra köztéri installáció formájában díszítik a belváros egyik legszebb terét.

A minőségi kulturális programok, a jótékonysági és a közösségi események által a látogatók most is aktívan vehetnek részt az ünnepvárás folyamatában. Ehhez kapcsolódik a szervezők új kezdeményezése, a közös fenyőfa-díszítés is. Az első adventi hétvégén az Üvegházban elkészíthető díszekre a gyerekek felírhatják saját karácsonyi kívánságaikat vagy üzeneteiket, elhelyezhetik a fenyőn, így gazdagítva Budapest közös karácsonyfáját.

November 23-án, szerdán 11 és 12 óra között állítják fel a téren a hatalmas méretű fenyőfát, amelynek feldíszítésére másnap, november 24-én, csütörtökön, a délelőtti órákban kerül sor. Az adventi időszakra fényligetté változó Városháza parkhoz hasonlóan a fa ünnepi kivilágításáról a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. gondoskodik, a látogatók személyes kívánság-díszeit pedig folyamatosan helyezik majd el a fán. A főváros karácsonyfája így nem csupán látványosságként áll majd Budapest fényligetének közepén, hanem az összetartozás érzetét is erősíti.

Hozzászólások