Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Hófehér homokkal és pálmafákkal vár Budapest legújabb strandja

Helstáb Laura- 2016.07.13. 17:27
2736
Holnap nyit a Lupa-tó fehér homokos strandja, ami pálmafákkal, napozóágyakkal és koktélokkal várja a fővárosiakat, akik épp nem tudnak kiruccanni a tengerpartra.

Forrás:budapestcity.org

A tó a fővárostól pár kilométerre, Szentendre felé fekszik, és korábban tilos volt benne fürdeni, mert pár éve még bányakitermelés folyt a területen, aminek mostanra vége. A múlt héten Gerendai Károly, a Sziget főszervezője megkapta az engedélyt, hogy strandot nyisson a helyen, és kicsit több, mint egy hét leforgása alatt odakerült minden, ami a tengerpart-élményhez kell: fehér homok, pálmafák, napozóágyak, strandröplabda-pálya, és persze koktélok. A strand idén még tesztüzemmódban fog futni, de jövőre már terveznek vízisportcentrumot, wakeboard-pályát, horgászórészt és kutyás strandot is - sőt, még nudista partszakaszt is hagynak - írja a Hvg.hu.

A jegyárak csomó opciót kínálnak: lesz olcsóbb, de kevésbé kiépített strandrész, és féláras "Sunset jegy", amivel délután öttől napnyugtáig lehet strandolni. Emellett lesznek bérletek, és egy teljes árú felnőtt jegy 2000 forintba fog kerülni, a gyerekjegy pedig 1000 Ft lesz.

Ahhoz, hogy tömegközlekedéssel is el lehessen érni a strandot a fővárosból, külön buszjáratot indítanak a budakalászi HÉV-megálló és a tó között.

Hozzászólások