Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Heti időjárás

Helstáb Laura- 2016.02.15. 10:00
595
Eső, eső, és még több eső.

A jövő héten ismét borús lesz az idő, további esőzések várhatók, akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Napközben jellemzően 10 Celsius-fok körüli maximumokra, a leghidegebb órákban fagypont körüli értékekre kell készülni - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn többnyire borult időre lehet számítani, sokfelé várható újabb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között, legmagasabb 7-12 fok között alakul.

Kedden  még több eső jön, néhol pedig megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet, de fagypont közeli értékek is előfordulhatnak. Napközben jellemezően 5-10 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is több helyen várható eső, a hegyekben akár havazhat is. A minimumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok keleten 9-14, nyugaton 3-8 fok között alakulnak.

Csütörtökön javul kicsit a helyzet - kivéve annak, aki szereti az esőt, mert neki romlik - és csak elszórtan eshet majd az eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, szórványosan esővel, záporral. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, elszórtan futó záporral. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Szombaton 5-10, vasárnap 7-12 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI

Hozzászólások