Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Hegycsúcsok inspirálta lámpák a Budapest Design Héten

Offmedia- 2016.09.07. 13:17
1031
A Budapest Design Hét keretében mutatkozik be Ungvár Fanni új lámpakollekciója szeptember 23-án, melyet hegycsúcsok inspiráltak.

A PEAK Lámpakollekció a sziklás hegycsúcsok éles kontúrjai t követi: mindhárom darabja olyan karakteres csúcsokról kapta nevét, mint az olasz SECEDA, a dél-amerikai CERRO TORRE, vagy Júliai-Alpok legmagasabb csúcsa, a TRIGLAV. A tiszta természeti formák inspirálta geometrikus design energiatudatos megoldást kínáló LED fénysorokkal párosul.

Az Élfény designkiállításon megismerhetjük a kollekció hátterét és a tárgyalkotás hátterében álló folyamatokat. Ezáltal a látogatók előtt a kereskedelem helyszínein kevésbé hangsúlyos információk is feltárulnak a designtermékről. A kiállított alkotások túlmutatva termék-voltukon az ember természethez való viszonyát is fókuszba hozzák.

Ungár Fannil formatervező leggyakrabban belső design-nal, bútor- és világítástervezéssel, illetve ideiglenes térinstallációkkal foglalkozik. Célja a tiszta, kommunikatív és lendületes formák kialakítása. Anyaghasználatában kiemelt szerepet kapnak a számára karakteres és eredeti nyersanyagok, a technológia kiválasztása során pedig meghatározó szerepű a hosszú távú megoldást kínáló, fenntartható szemlélet. 2015 óta saját koncepciója és tervei alapján alkot, építi termékskáláját.

Megnyitó: 2016. szeptember 23. péntek 18.00

Helyszín: Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény
1092 Budapest, Ráday u. 18. (bejárat az Erkel u. 15. felől)

Látogatható: kedd-péntek: 12.00 - 18.00 szombat: 10.00 - 14.00

Hozzászólások