Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Havas készültséget rendeltek el a repülőtéren

MTI- 2016.11.11. 15:44
799
A "havas készültség" elrendelésével felkészült a havazásra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport.

Forrás:Facebook/Budapest Airport

A társaság pénteki közleményében  írta, hogy így a meteorológiai előrejelzésnek megfelelően mindig a szükséges létszámmal és eszközzel áll készenlétben a havas szolgálat, szükség esetén késlekedés nélkül elkezdi a hóeltakarítást, illetve a havazást megelőző előkészítést.

Idén új munkaszervezés bevezetésével alvállalkozó garantálja a repülőtér külső területeinek takarítását és síkosság mentesítését, így a Budapest Airport saját szakemberei a repülőtér légi oldali forgalmi területein dolgoznak majd. Összesen 180-200 ember és 41 jármű ad 24 órás készenlétet egészen márciusig, így akár napokig tartó havazás esetén is folyamatos maradhat a repülőtér üzemelése.

A Budapest Airportnak 2,4 millió négyzetméternyi betonfelületet kell megtisztítania. A szolgálat munkatársait hónapok óta készítik fel a feladatra, egyebek mellett számítógépes szimulátoron is vizsgázniuk kell a repülőtéri futópályák, a gurulóutak és beton előterek ismeretéből, majd gyakorlati oktatáson vesznek részt éjszakai vezetésből és a repülőtéri speciális közlekedési szabályok ismeretéből is.

Hozzászólások