Keresés
-18O
Budapest
2021.03.04., csütörtök (Kázmér)

Hatalmas adót akarnak kivetni az e-cigire

Helstáb Laura- 2016.07.15. 11:33
501
Milliókat fizethetnek majd a trafikosok, ha e-cigit akarnak árulni.

Forrás:iStock/Getty

Az új generáció és a leszokó idősebbek cigije lett az e-cigi, amiről kezdetben azt mondták, a dohányzás ártalmatlan alternatívája. Aztán kiderült, hogy ez azért nem egészen így van, és káros mind a szívók, mind a passzívan dohányzók egészségére, így május 20-án be is tiltották azokon a helyeken, ahol nem szabad dohányozni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) rendelettervezete most nagyon magas adóval is sújtaná az e-cigarettát forgalmazókat.

A tervezet szerint egy termék bejelentésének szolgáltatási díja márkanevenként és hatáserősségenként 475 ezer forint lesz, akár az e-cigarettaként ismert elektronikus eszközről, akár az e-liquidnek nevezett utántöltő folyadékról lesz szó. További 306 ezer forintba fog kerülni márkanevenként és hatáserősségenként a termékekkel kapcsolatos változásbejelentés - írja a Világgazdaság. Bár a díjat csak egyszer kell befizetni, a dohányboltosoknak így is milliókba kerülhet, ha nagyobb választékot akarnak tartani e-cigiből. Ráadásául előre be kell fizetni a pénzt, de ha elutasítja az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, nem kapják vissza.

Hozzászólások