Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Hamarosan elfogyhatnak a Sziget-bérletek

Helstáb Laura- 2016.04.19. 12:22
587
Az ötnapos bérletek közül az összes, és a hétnaposok nagy része is elkelt már az idei Sziget fesztiválra - ezen kívül megvan a fesztiválhimnusz is, és sok más infó, amit megtudtunk a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

Odett Be With You című száma lett az idei Sziget himnusza, amely a hozzá készült kisfilmmel együtt mától hallgatható és nézhető, hogy mindenki időben megtanulja a fesztiválra - nem mintha nehéz lenne, mert nagyon fülbemászó!

Aki ott akar lenni, annak mondjuk sietnie kell a jegyvásárlással: napijegy még van bőven, de a bérletek könnyen elfogyhatnak a fesztiválszezon kezdetére, az összes ötnaposat és a hétnapos bérletek 70%-át is eladták már, a szervezők telt házra készülnek - mondta el Gerendai Károly főszervező a sajtótájékoztatón.

Azt is hozzátette, hogy idén megpróbálnak minden eddiginél sokszínűbb és izgalmasabb fesztivált szervezni, ami nemcsak a zenei programon látszik - az eddig bejelentett előadók között olyanok vannak, mint például Rihanna, Hardwell, a Chvrches vagy a Die Antwoord -, hanem látványvilágban is száz új installáció készül az idei Szigetre, illetve próbálják a fesztivál egyedülálló adottságait kihasználni, hogy felvehessék a versenyt a többi európai zenei fesztivállal.

A fesztivál kiemelt témája lesz idén a menekültkérdés, amelyre beszélgetésekkel, kiállítással és filmvetítésekkel készül a Néprajzi Múzeum és a párizsi Musée national de l'histoire de l'immigration.

Kardos József, a Sziget programigazgatója elmondta, hogy idén több változás is lesz a Szigeten az eddigiekhez képest: a Európa Színpad például a perifériáról a Sziget centrumához közelebb kerül, ezért sokkal tovább tarthatnak majd ott is programokat, a Világzenei Színpadon pedig idén először nulladik napi fellépő is lesz, a Spanyolországból érkező Buika. Az idei Magic Mirror sátorban angol nyelvű kerekasztal beszélgetéseket is hallhatnak majd a látogatók a Tel Avivban élő Steiner Kristóf moderálásával.

Az is újítás, hogy kiemelt figyelmet fordítanak idén a fesztiválozók biztonságára, szigorúbb ellenőrzés lesz a beléptetésnél: a névre szóló karszalagokat csak személyazonosságot igazoló okmány ellenében lehet majd kiváltani, a résztvevők nevét pedig nemzetközi adatbázisokon keresztül ellenőrzik.

Forrás:sziget.hu

Hozzászólások