Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Ha mentősökre támadsz, megbánod!

Fiji- 2016.06.14. 13:28
535
Egy ittas férfihez hívták a mentőket a XIII. kerületben. A segítségnyújtás annyira elfajult, hogy az ittas férfi ököllel kezdte verni a mentősöket.

Egy 35 éves férfi néhány napja az őt ellátni próbáló mentőkre támadt, ezért gyorsított eljárásban bíróság elé állították – írja a hvg. A férfi egy XIII. kerületi buszmegállóban feküdt ittasan, melyre a járókelők is felfigyelték. Míg a mentőkre vártak, megkezdték a férfi ellátását. A mentők a kiérkezéskor rutinszerűen jártak el, azonban a férfi egyik percről a másikra agresszívvé vált, és rájuk támadt. A férfi ütései mindkét mentőst eltalálták, melynek következtében az egyikük 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Forrás:alfahir.hu

A nyomozást a XIII. kerületi Rendőrkapitányság azonnal megkezdte, és 72 órán belül bíróság elé is állították. A férfit bűnösnek nyilvánították, továbbá a bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A felfüggesztés próbaidejére a bíróság egyúttal elrendelte a terhelt pártfogó felügyeletét, külön magatartási szabályként pedig stressz- és agressziókezelésen való részvételre, illetve alkoholfogyasztással kapcsolatos tájékoztatáson való részvételre kötelezte.

Az ítélet jogerős, a férfi most felfüggesztett börtönt kapott.

Hozzászólások