Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Gyurcsány szerint már hónapokkal ezelőtt kidolgozták a Népszabadság eladásának forgatókönyvét

Gyurcsány szerint már hónapokkal ezelőtt kidolgozták a Népszabadság eladásának forgatókönyvét

MTI- 2016.10.26. 13:12
797
Gyurcsány Ferenc szerint ami a Népszabadsággal történt - a lap felfüggesztése, majd kiadójának, a Mediaworks-nek az eladása - a "legocsmányabb, leggyalázatosabb" tett, amit egy kormány elkövethet a sajtószabadság, a demokrácia ellen.

Forrás:Getty / Europress

A Demokratikus Koalíció elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nincs kétsége, hogy egy hónapokkal ezelőtt kidolgozott és elfogadott "csalárd forgatókönyv lejátszásának tanúi vagyunk".

Kijelentette: a DK nem kételkedik abban, hogy idén nyáron Orbán Viktor, illetve a miniszterelnök politikai és üzleti környezete megállapodott Heinrich Pecina osztrák üzletemberrel. A kormány szerinte így két legyet ütött egy csapásra: bezáratta a Népszabadságot és megszerezte az ellenőrzést 12 megyei lap felett, eközben pedig Heinrich Pecina milliárdokat keresett ezen az "ocsmány üzleten". Fura módon most nem zavarta Orbán Viktort a nemzetközi "karvalytőke" - tette hozzá.

A DK a Népszabadság bezárása miatt már kivonult a parlamentből, de nem hagyják így az ügyet - jelentette ki. Azt ígérte, hogy egy új, demokratikus kormány, a jog eszközével, tisztességes eljárással, "ki fogja csavarni Mészáros Lőrinc kezéből, az álnok, barbár módon megszerzett sajtóbirodalmat".

A pártelnök azt ígérte, hogy egy új sajtótörvénnyel és a hozzá kapcsolódó eljárások tömegével egyszer és mindenkorra biztosítják, hogy a magyar sajtó szabad és független legyen. Se jobb, se baloldali pártsajtó nem lesz többé - folytatta, hozzátéve: a közmédiát a mostani formájában megszüntetik, független médiumokat és valódi közszolgálati tévét, rádiót és hírügynökséget fognak létrehozni.


A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság kiadását arra hivatkozva, hogy a lap példányszáma az elmúlt években folyamatosan csökkent, és az újság több milliárdos veszteséget termelt.  Az Opimus Group Nyrt. kedden a BÉT honlapján tette közzé, hogy a tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t.


Hozzászólások